maanantai 26. tammikuuta 2015

iPad-koulutusta eskareille ja opettajille

Tänään maanantaina vierailimme ensin Huvikummun päiväkodissa ja myöhemmin iltapäivällä Onttolan koululla. Molempien vierailujen teemana oli iPadin käyttö: Huvikummussa pidimme kahdelle eskariryhmälle iPadin peruskäyttöä ja Onttolassa opettajille äidinkielen ja matematiikan opetuspelejä.
Kiertelemässä luokassa. Kuvasta kiitos Henrille!
Huvikummussa pääsin vetämään ensimmäisen tunnin ja seuraamaan toisen. Tuttuun tapaan aloitimme laitteeseen tutustumisen kuvaamisen kautta. Kuvasimme valokuvia, selfieitä ja pilakuvia ja tutustuimme kuvien poistamiseen. Lopputunnista eskarit saivat kokeilla ohjatusti Matikkakunkku-sovellusta ja vapaasti muita opetuspelejä. Tunnin jälkeen vaihdoimme nopeasti ryhmää ja toinen harjoittelija Henri pääsi vuorostaan vetämään tunnin samalla konseptilla.

Kodable menossa
Lounastauon jälkeen suuntasimme Onttolaan. Opettajat olivat saaneet melko vasta käyttöönsä iPadit ja kaipasivat hieman tukea laitteen hyödyntämisessä opetuksessa. Merja piti aluksi lyhyen peruskoulutuksen laitteen käytöstä, minkä jälkeen opettajat siirtyivät luokkatasoittain ryhmiin. Aloitin 1-2. luokkien opettajien ryhmästä ja kerroin heille hyödyllisistä äidinkieleen liittyvistä sovelluksista. Kävimme myös läpi, kuinka sovelluksia ladataan App Storesta ja opettelimme hieman niiden käyttöä. Lopputunnista puolestaan autoin 3-6. luokkien opettajia sovellusten kanssa.

Eskareiden opetus sujui tänäänkin erittäin hyvin. Tuntuu, että saan koko ajan lisää varmuutta siihen, miten tämän ikäisiä tulisi opettaa ja mihin erityisesti kiinnittää huomiota. Opettajien koulutus puolestaan sujui sekin hyvin. Opettajat olivat aivan yhtä innokkaita kuin eskarit ja lähes yhtä rohkeita kokeilemaan kaikkea uutta. Opettajien koulutus oli tällä kertaa ennemminkin ryhmän tuutorointia, mikä sekin auttaa kehittämään ryhmän neuvomista ja yksilöiden huomiointia ohjauksessa. Mukava ja opettavainen päivä siis jälleen takana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti