maanantai 12. tammikuuta 2015

iPad-paja Enon koululla

Tänä aamuna pakkasimme iPad-kassit autoon ja otimme suunnaksi Enon koulun, jossa olin harkkaohjaajani Merjan mukana avustamassa iPad-pajojen pitämisessä 1. ja 2. luokille. Molemmissa pajoissa oppilaat harjoittelivat aluksi laitteiden peruskäyttöä, kuten kuvien ottamista, näytön kääntämistä ja kotinäppäimen käyttöä. Tämän jälkeen oppilaat saivat tutustua erilaisiin sovelluksiin, kuten opetuspeleihin. Käytössä olivat esimerkiksi ABC Molla, Matikkakunkku sekä Manu ja Matti. Lopussa harjoittelimme vielä kuvien poistamista ja sovellusten sulkemista, sekä laitteen sammuttamista.

iPad kiinnostaa Enon koululla. Kuvassa myös ohjaaja Merja.
Oppilaat olivat jo etukäteen yllättävän taitavia: suurin osa oli joskus käyttänyt jotain tablet-laitetta. Oppilaat myös oppivat todella nopeasti, eivätkä he pelänneet virheitä tai epäonnistumista. iPadien käyttö oli oppilaista hurjan mielenkiintoista ja kaikki keskittyivät erittäin hyvin. Päivä oli mielestäni hyvin mielenkiintoinen ja avartava, sillä pääsin näkemään todellista ICT-tilannetta kouluissa ja sain kuvaa oppilaiden osaamistasosta. 

Olimme Joensuussa takaisin iltapäivän puolella. Ennen harkkapäivän päättämistä viimeistelin vielä seuraavan päivän terveystiedon tunnin. Tuohon tuntiin liittyen onkin kohta tulossa postaus, sillä ajattelin hyödyntää myös tätä blogia ICT-ratkaisuissa. Valmistelin myös hieman seuraavan päivän iPad-koulutusta. Tuossa koulutuksessa tarkoituksena olisi opettaa iPadin käyttöä joensuulaisen koulun 6. luokan oppilaille, jotka puolestaan opettavat taitonsa kummioppilailleen. Tällä kertaa pääsen avustamisen lisäksi myös varsinaisesti opettamaan. Vähän meinaa jännittää, koska näen oppilaat ensimmäistä kertaa vasta opetustilanteessa, mutta eiköhän se suju hyvin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti