maanantai 12. tammikuuta 2015

Työelämäharjoittelu

Aloitin viime viikolla, 7.1.2015, opettajan pedagogisiin opintoihin sisältyvän opetusharjoittelun, työelämäharjoittelun. Tämä harjoittelu on minulle kolmas ja eroaa muista harjoitteluista siten, että Normaalikoulun sijaan harjoittelu suoritetaan opiskelijan itse valitsemassa paikassa. Minä päätin suorittaa harjoittelun Joensuun seudun pedagogisen ICT-ohjaajan avustajana. 

Harjoitteluni sisältää muun muassa iPad-pajojen pitämistä esi- ja alkuopetuksen oppilaille, opettajien iPad- ja Peda.net-koulutusta, erilaisten opetuksessa käytettävien sovellusten ohjeiden laatimista sekä sivuaineeni terveystiedon tuntien seuraamista ja pitämistä ICT-painotteisesti. Tarkoituksenani on päästä tutustumaan pedagogisen ICT-ohjaajan työhön mahdollisimman monipuolisesti ja saada paljon arvokasta kokemusta tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytöstä.

Tarkoituksenani on kerätä harjoitteluun liittyviä kokemuksia ja tehtäviä myös tähän blogiin. Kaikki harjoitteluun liittyvät kirjoitukset on merkitty työelämäharkka-tunnisteella. Kerron esimerkiksi myöhemmin tänään vierailusta Enon koululle.


2 kommenttia:

  1. Hienoa että saatiin sinut Annu tänne meille harjoittelemaan! Tänään lukion terveystiedon tunnilla osoitit olevasi innostava opettaja ja sait motivoitua opiskelijat työskentelemään ahkerasti! Tunti eteni hyvin - sinulla on hyvät lähtökohdat opetusalalle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mari kannustavasta palautteesta! Kiitos myös, että pääsin teille harjoittelemaan: olen oppinut jo nyt todella paljon uutta. Uskon, että tästä kokemuksesta on jatkossa minulle erittäin paljon hyötyä.

    VastaaPoista