tiistai 17. helmikuuta 2015

Some-kurssi käynnistyy!

Huomenna keskiviikkona suuntaan jälleen pitkästä aikaa kansalaisopistolle, jossa aloitamme tämän kevään "Sosiaalinen media senioreille" -kurssin. Täytyy myöntää, että vatsassa lentelee hieman perhosia: uuden ryhmän tapaaminen ja ryhmäläisiin tutustuminen on aina uusi ja jännittävä tilanne. Uskon kuitenkin, että kaikki sujuu hyvin ja toivon, että kurssi vastaa mahdollisimman monen toiveita.

Tarkoituksenani on aloittaa kurssi esittäytymisillä ja yleisillä asioilla. On mielenkiintoista kuulla, miksi opiskelijat ovat tulleet juuri tälle kurssille ja mitä he toivoisivat oppivansa. Näin pystyn muokkaamaan kurssia opiskelijoiden toiveiden mukaiseksi ja varmistamaan, että mahdollisimman moni saisi mahdollisimman paljon irti kurssista. Esittäytymiset auttavat myös luomaan ryhmähenkeä ja tutustumaan toisiin paremmin.

Koska tapaamiskerta on melko pitkä, 3x45 minuuttia, täytyy ensimmäisellä kerralla mennä myös varsinaiseen aiheeseen. Ensimmäiselle kerralle olen valinnut aiheeksi blogit. Ajattelin, että voisimme tarkastella esimerkkinä tätä blogia ja tutkia, millaisia erilaisia elementtejä blogista löytyy. Tutustumme myös muihin blogeihin, kuten Makuja kotoa -ruokablogiinHupsistarallaa-käsityöblogiinPajulintu laulaa -luontokuvablogiin ja Kalastus-blogiin. Tutkimme niiden avulla muun muassa yksityisyyttä, erilaisia blogialustoja ja blogien erilaisia tarkoituksia. Käymme myös läpi, kuinka blogeja löytää ja ajattelin näyttää, miten blogi näyttäytyy kirjoittajan näkökulmasta.

Uskon, että TVT:n ja sosiaalisen median käyttöä oppii kokeilemalla ja itse tutkimalla. Tästä syystä opiskelijat saavat tällä kerralla myös etsiä itse blogeja ja tutkia niitä omaan tahtiin. Yksi olennainen osa blogeja on myös kommentointi. Tässäpä teille kurssilaisille tehtävä: käy jättämässä kommentti tämän kirjoituksen loppuun. Voit esimerkiksi kertoa toiveistasi kurssille, linkittää jonkun mielenkiintoisen blogin tai kertoa, oletko aiemmin lukenut blogeja. Harjoitus tekee mestarin, joten rohkeasti vain kommentoimaan!

9 kommenttia:

 1. Nytpä tulee kommentteja

  VastaaPoista
 2. Hyvin lupaavasti alkanut kurssi

  VastaaPoista
 3. ei erityistä kommenttia

  VastaaPoista
 4. Olipa outoa aloittaa koulunkäynti uudestaan jälleen kerran.

  VastaaPoista
 5. Olipa hienoja metsämaisemakuvia. Itsekin otan mielelläni sellaisia.

  VastaaPoista
 6. Ihanhan tämä on mielenkiintoista, vaikka omaa blogia en aio perustaakaan.

  VastaaPoista
 7. kurssi on alkanut mukavasti.

  VastaaPoista
 8. Tosi hienoja luontokuvia

  VastaaPoista