perjantai 6. maaliskuuta 2015

SciFest ja SciEDU

Joensuussa järjestetään 23.-25.4.2015 tiede- ja teknologiafestivaali SciFest. Tapahtuma pitää sisällään tieteeseen, teknologiaan ja ympäristöön liittyviä erilaisia työpajoja, luentoja, kilpailuja, näyttelyjä ja muuta toimintaa. Tapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille lapsille, nuorille ja opettajille. Tänä vuonna tapahtuman teemana on Valon voima.
Levähdyspaikka SciFest Plaza, tunnelmia vuonna 2014
Osallistuin SciFestiin viime vuonna UEF-lähettilään roolissa. Päivystimme SciFest Plazalla, jossa ahkerasti pajoja kiertäneet koululaiset saivat levähtää ja kertoa kokemuksiaan tapahtumasta. Eniten hehkutusta aiheuttivat limalöllöt, joita sai itse valmistaa jossain pajassa. Torstaina ja perjantaina vierailijat olivat pääosin koululaisryhmiä ja näiden opettajia, mutta lauantaina mukana oli paljon perheitä ja myös alle kouluikäisiä lapsia. Tänä vuonna osallistun tapahtuman oheistoimintaan, tosin tällä kertaa hieman eri roolissa.
Karelia AMK:n pajalla kamerat kiinnostivat vuonna 2014
SciFestin yhteydessä järjestetään Joensuun seudun opettajille suunnattu SciEDU-täydennyskoulutuspäivä, jonka teemana on tieto- ja viestintäteknologia kasvatuksessa ja opetuksessa. Päivän aikana järjestetään runsaasti erilaisia asiantuntijaesityksiä ja opetusteknologiaan liittyviä työpajoja. Itse pääsen pyörittämään yhtä tuollaista pajaa, aiheena sähköisten kyselyiden ja kokeiden laatimiseen soveltuva Socrative-ohjelma. SciEDUn ohjelma ei vielä ole täysin valmis, mutta tällä hetkellä pajoja on tulossa muun muassa peda.netiltä, e-Opilta, Kopiostolta, Joensuun pedagogisilta ICT-ohjaajilta ja muilta tieto- ja viestintäteknologiaan erikoistuneilta toimijoilta. Tulossa on siis varsin laadukas ja monipuolinen kattaus liittyen TVT:n opetuskäyttöön ja odotankin jo innolla tapahtumaa. Toivon, että ehtisin pajan pitämisen ohessa tutustumaan hieman myös muiden pajojen ja esitysten tarjontaan.
Robotiikkaa vuonna 2014 tietojenkäsittelytieteen pajassa
Palaan aiheeseen tapahtuman jälkeen ja kerron hieman, millainen fiilis tapahtumasta jäi. Tapahtuman rakentumista voi seurata osoitteesta http://sciedu2015.blogspot.fi/.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti