sunnuntai 23. elokuuta 2015

Syksyn tullen...

Elokuu lähestyy loppuaan ja kesä alkaa olla paketissa. Uumoilin kesän alkaessa, että kesäni tulee todennäköisesti sisältämään niin opiskelua kuin lomailuakin. Näin kävikin, tosin viileästä alkukesästä johtuen aika meni ennemmin opiskellessa kuin lomaillessa. Hyvä näin, sillä graduni eteni suurin harppauksin eteenpäin. Valmistuminen vuodenvaihteeseen mennessä on edelleen hyvin realistinen tavoite.

Gradun kirjoitus ja lomailu saivat kuitenkin tällä viikolla jäädä taka-alalle, sillä aloitin maanantaina uudessa työssä. Työskentelen (ainakin) tulevan lukuvuoden seudullisena ICT-ohjaajana, eli käytännössä teen samankaltaisia tehtäviä kuin tammikuun harjoittelussani. Kun kuulin päässeeni mukaan tähän projektiin, hymyilin suupielet korvissa. Olen uskomattoman kiitollinen tästä mahdollisuudesta: paremmin ei olisi voinut käydä.

Näihin tehtäviin jälleen
Tuleva lukuvuosi tulee pitämään sisällään monipuolista ohjelmaa liittyen pääasiassa eskareiden, peruskoululaisten että opettajien tvt-koulutukseen. Saan suunnitella ja toteuttaa muun muassa iPadin sekä peda.netin käyttökoulutuksia että ohjelmointiopetusta. Lisäksi pääsen itse osallistumaan erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin, kuten iLO-päiville, Virtuaaliopetuksen päiville sekä ITK-konferenssiin. Osassa tapahtumista olen mukana tavallisena messuvieraana, mutta esimerkiksi iLO-päivillä toimin myös pajanpitäjänä.

Totesinkin jo kollegoilleni, että vielä maanantaiaamuna kalenterini oli syksyn osalta täysin tyhjä, mutta nyt merkintöjä on jo huhtikuulle saakka. Tämä ei kuitenkaan haittaa, päivastoin olen erittäin innoissani. Uskon, että tämä kokemus antaa minulle paljon: odotan kehittyväni opettajana ja kouluttajana sekä pedagogisen tvt:n asiantuntijana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti