perjantai 3. helmikuuta 2017

BETT 2017 matkapäiväkirja, osa 3

Perjantai: BETT
Perjantaina koitti vihdoin messupäivä. Suuntasimme heti aamusta kohti Exceliä. Alkumatka taittui metrolla, mutta viimeisen pätkän taitimme köysiradalla Thamesin yli. Hieman pilvisestä säästä huolimatta näköalat olivat upeat. Tätä kannattaa siis kokeilla, mikäli liikkuu Excelin lähistöllä.

Itse messualueella riitti laidasta laitaan nähtävää ja kuultavaa. Tarjolla oli mm. VR-laseja, erilaisia ohjelmoitavia robotteja, oppimisympäristöjen ja -alustojen esittelyä, laitehallintaa, sovelluksia ja ohjelmia, välineitä, 3D-tulostimia, oppimispelejä, kalusteita kouluun sekä lisälaitteita tabletteihin, ihan vain muutamia mainitakseni. Mukana oli sekä suuria, laajalti tunnettuja yrityksiä että pieniä ja/tai uusia toimijoita. Kiinnostavimpia kohteita olivat Micro:bit sekä Microsoft Makerspace, jotka molemmat jäävät jatkoseurantaan. Standien lisäksi alueen keskellä Bett Areenalla pyöri koko ajan erilaisia esityksiä ja luentoja. Perjantain luennoista Sir Ken Robinsonin puheenvuoro olisi ollut kaikista mielenkiintoisin. Näin kuitenkin ajatteli moni muukin, joten päätimme suosiolla jättää sen väliin. Puheenvuoro löytyy YouTubesta, josta itsekin ajattelin sen vielä katsoa.


Varsinainen messuosuus jäi siis itseltäni yhden päivän mittaiseksi. Sain kuitenkin hyvän kuvan siitä, mitä messuilla on tarjolla ja millaiset ne ovat. Vinkkinä uusille messukävijöille: tarjontaan kannattaa tutustua etukäteen, sekä standeihin että luentoihin. Tämä helpottaa alueella liikkumista, eikä koko reissu mene päämäärättömään vaelteluun. Toki vaeltelukin kannattaa, sillä niin saattaa löytää uusia helmiä, jotka muuten jäisivät kokematta. Myös Twitter voi toimia apuna suunnittelussa, sillä monet messuvieraat tviittaavat mielenkiintoisista standeista ja luennoista (suomeksi esim. #finnbett). Lisäksi kannattaa ladata Bett-sovellus.

Messujen jälkeen lähdimme nauttimaan Lontoon kulttuuritarjonnasta ja perjantai-illan kruunasikin Stomp. Kyseessä ei ollut aivan perinteinen musikaali, vaan esitys painottui musiikin tekemiseen erilaisten arkipäiväisten esineiden avulla, kuten harjanvarsia kopsuttamalla ja koripalloja pomputtaen. Näyttelijät olivat todellisia monitaitureita, jotka ällistyttivät kerta toisensa jälkeen osaamisellaan. Esitys sopii myös esimerkiksi lapsille, sillä kieltä ei tarvitse osata pysyäkseen mukana. Suosittelenkin ehdottomasti käymään jossain musikaalissa Lontoon reissulla! Musikaaleihin ei tarvitse pukeutua erityisen hienosti ja yleensä tunnelma on rento. Suosittuihin esityksiin liput kannattaa varmuuden vuoksi ostaa etukäteen, mutta lippuja voi myös löytää edullisesti vielä saman päivän näytöksiin.Lauantai: turistina Lontoossa
Alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoituksenani oli lähteä käymään vielä messuilla. Viikko tuntui kuitenkin melko rankalta eikä messuilla ollut mitään mitä olisin vielä ehdottomasti halunnut nähdä, joten päätin lähteä katselemaan Lontoon nähtävyyksiä. Ostimme Hop-On Hop-Off -bussiin liput ja kiersimme ympäri Lontoota. Kierros antoi hyvän yleiskuvan kaupungista, sen nähtävyyksistä ja arkkitehtuurista. Päivä kuluikin tässä mukavasti. Illan koittaessa päätimme lähteä katsomaan vielä Mamma Mia! -musikaalin. Kokemus oli todella mahtava; Novello-teatteri oli häikäisevän upea, kuten myös itse esityskin.

Sunnuntai: kotiinpaluu
Sunnuntaina meillä oli noin puoli päivää aikaa ennen paluuta kotiin. Koska torstain visiitti British Museumiin jäi lyhyeksi, päätin lähteä kiertämään vielä museota. Lisäksi kävimme ostamassa hieman tuliaisia. Tämän jälkeen olikin aika palata hotellille, josta bussi haki meidät kyytiin. Opas oli jälleen mukana ja kertoi lisää Lontoosta. Lisäksi hän saattoi meidät vielä kentällä turvatarkastukseen asti. Kotimatka hujahtikin nopeasti ohi reissukuulumisia vaihtaen ja tulevia matkoja suunnitellen.

Kokonaisuudessaan matka oli upea, antoisa ja mieleenpainuva kokemus. Reissuun oli helppo lähteä Ilonan kautta, sillä mm. lennot, liikkuminen lentokentältä hotellille ja majoitus olivat kaikki valmiiksi järjestettyjä. Lisäksi suuremman porukan kanssa kulkiessa pääsi helposti tutustumaan uusiin ihmisiin ja aina löytyi seuraa ja neuvoja. Nämä asiat auttoivat ainakin itseäni kovasti, sillä tämä oli ensimmäinen vierailuni Lontoossa, eikä minulla ollut etukäteen tuttua porukkaa mukana reissussa. Suosittelen lämpimästi kaikkia alan parissa työskenteleviä lähtemään edes kerran Bett-reissulle, ottipa sitten Ilonan paketin tai omatoimimatkan. Messujen, kouluvierailuiden sekä muiden oheistapahtumien anti on suuri, mutta niin on myös alan ihmisten tapaaminen. Paljon jäi näkemättä ja kokematta, toivottavasti ensi vuonna uudestaan!PS. Mikäli haluat lukea muiden suomalaisten kokemuksia reissusta, niin Matleena Laakso päivittää listaa matkaraporteista tänne: http://bit.ly/finnbett2017. Lue muiden matkasta tai linkkaa omasi mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti