tiistai 1. elokuuta 2017

Ideat rohkeasti jakoon

Nyt on kulunut puoli vuotta siitä, kun vaihdoin Joensuun Mediakeskukselta Ilona IT:lle kouluttajaksi. Tähän puoleen vuoteen on mahtunut paljon kaikkea uutta ja mielenkiintoista: Bett-reissu Lontooseen, koulutusten pitämistä englanniksi, Opi365-kiertue ympäri Suomen, verkkokoulutusta sekä viimeisimpänä ohjevideoiden ja muun materiaalin tuottamista. 

Vaikka työnkuva ja sijainti muuttui jonkin verran, on lohdullista huomata, että opettajien ilot ja surut TVT:n saralla ovat samat ympäri Suomen. Kaikilta paikkakunnilta löytyy niitä, jotka ovat vielä alussa TVT-taipaleellaan ja asiat tuntuvat uusille ja pelottaville. Toisaalta kaikkialta löytyy myös niitä edistyneitä ja innovatiivisia opettajia, jotka näyttävät esimerkillään tietä muille. 

Koska opettajat painivat samojen teemojen kanssa sijainnista huolimatta, haluaisin rohkaista kaikkia opettajia jakamaan osaamistaan ja kokemuksiaan. On hyvin todennäköistä, että joku on jo ratkaissut ongelman, jota itse vielä pohdit. Usein opettajat myös vähättelevät ja ovat vaatimattomia tekemisistään. Lisäksi, vaikka oma tekeminen tuntuisi hyvin pieneltä ja vaatimattomalta, voi juuri se olla kollegan seuraava askel. Miksi et siis helpottaisi tämän työtä ja jakaisi omaa ideaasi? 

Paikkoja ja tilanteita jakamiseen on useita: tapahtumat (esim. Mobiilikesäkoulu, ITK, Digioppimisen Areena, Educa), sosiaalinen media (esim. Facebook-ryhmät, Twitter, blogit) koulutukset (lähi tai verkko), sekä kaikki muut paikat ja tilanteet, joissa voit törmätä toisiin opettajiin. Nämä samat paikat toimivat myös oivana tilaisuutena kysyä ja saada apua. 

Mikäli sinulle siis tulee mahdollisuus jakaa kokemuksiasi TVT:n saralla, tee se rohkeasti! Aina löytyy joku, joka ilahtuu ja hyötyy ideastasi. Minä sekä muut Ilonan kouluttajat kannamme kortemme kekoon ohjevideoiden muodossa. Toivottavasti niistä on mahdollisimman monelle hyötyä kun työ jälleen parin viikon kuluttua jatkuu.

Ihanaa loppukesää ja tulevaa syksyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti