tiistai 10. heinäkuuta 2018

Google Certified Educator, taso 1

Googlen Teacher centerissä kasvattajien ja kouluttajien on mahdollista kehittää Googlen työkaluihin sekä niiden pedagogiseen hyödyntämiseen liittyvää osaamistaan. Kun osaaminen on karttunut kurssien ja/tai kokemuksen myötä, on omaa asiantuntemustaan mahdollista osoittaa suorittamalla eritasoisia sertifikaatteja. Suoritin itse tällä viikolla tason 1 Google Certified Educator -tutkinnon. Tason 1 suorittanut henkilö hallitsee perustasoiset tiedot, taidot ja osaamisen Google for Education -työkalujen hyödyntämisestä.

Sertifiointikoe oli mielestäni sopivan haastava. Pidin erityisesti siitä, että koe ei koostunut pelkästään monivalinnoista, vaan työkaluja pääsi oikeasti käyttämään ja sitä kautta osoittamaan todellista osaamistaan. Itselleni koe oli helpohko ja sen tekemiseen kului tarkistuksiin noin 2,5h. Mikäli lähes kaikki Googlen työvälineet ovat tuttuja ja olet perehtynyt niiden (opetus)käyttöön, menee koe melko varmasti läpi. Mikäli kuitenkin olet vielä aloittelija, suosittelen hankkimaan monipuolista kokemusta ennen kokeen suorittamista. Jos koe ei mene ensimmäisellä kerralla läpi, on se mahdollista uusia pienen aikarajan jälkeen.

Seuraavaksi suunnitelmissa olisi suorittaa tason 2 Google Certified Educator -sertifioinnin sekä mahdollisesti Sertifioidun valmentajan tutkinto. Ennen sitä on kuitenkin aika nauttia kesälomasta ja helteistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti