torstai 16. elokuuta 2018

Mobiilikesäkoulussa innostuttiin ja onnistuttiin

Mobiilikesäkoulu järjestettiin tällä viikolla Espoon Otaniemessä Urban Millin tiloissa. Kyseessä oli jo yhdeksäs Mobiilikesäkoulu, tosin itselleni vasta toinen kerta. Kaksipäiväinen tapahtuma koostui mm. työpajoista, käytäväkeskusteluista ja yhdessä tekemisestä. Suurin osa osallistujista oli samalla myös pajanpitäjiä ja kunkin pajan sisältö oli täysin pitäjiensä ideoima. Näin tapahtuma oli todellakin osallistujiensa näköinen.

Oman työpajani aiheena oli ohjelmointi. Pajassa pääsi mm. kokeilemaan erilaisia ohjelmoitavia robotteja ja tutustumaan erilaisiin tapoihin harjoitella ohjelmointitaitoja. Monille pajan kävijöistä ohjelmointi oli vielä melko vieras teema, joten keskustelimmekin paljon ohjelmoinnin perusideasta, merkityksestä nyt sekä sen roolista tulevaisuudessa. Monet keskustelut päättyivätkin yksimielisyyteen siitä, että ohjelmointi on tärkeä osa tulevaisuuden taitoja ja ohjelmointiosaamisesta tai ainakin aiheeseen liittyvästä ymmärryksestä on hyötyä millä tahansa alalla.

Tapahtuman toisena päivänä toteutimme työkaverini Pauliinan kanssa yhteisen 360-kuvaamiseen ja ThingLinkin käyttöön liittyvän pajan. Myös tässä pajassa riitti kiinnostuneita kävijöitä. Tutustuimme 360-kameraan, kuvaamiseen, kuvien rikastamiseen ThingLink-palvelussa sekä kuvien ja videoiden käyttömahdollisuuksiin. Vaikuttaa siltä, että 360-kuvaus on erityisesti opetuspuolella edelleen melko pienessä roolissa, mutta sen tuomat mahdollisuudet kiinnostavat monia. Arvioisin, että 360-kuvan ja videon hyödyntäminen moninkertaistuu lähivuosina, kun mm. 360-kamerat yleistyvät sekä useammat alustat alkavat tukea 360-kuvaa.

Pauliina toteutti tapahtuman aikana myös asiantuntijahaastatteluita, joiden kautta pääsee mukavasti vielä näin jälkikäteen mukaan Mobiilikesäkoulun tunnelmiin. Omalla haastatteluvuorollani kerron vielä lisää ohjelmointi- ja 360-pajoista. Haastatteluita voit kuunnella täältä

Ensi vuonna onkin Mobiilikesäkoulun juhlavuosi, sillä tapahtuma täyttää 10 vuotta! Juhlavuoden tapahtumaa onkin jo lähdetty suunnittelemaan ja luvassa on erityisen mielenkiintoista ohjelmaa. Suosittelen lämpimästi osallistumista tähän erittäin antoisaan tapahtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti